Een hele zalm in kranten. Super leuk om te serveren!
De zalm kan ook vervangen worden door forel.
Schraap het buitenste randje van de vis even weg i.v.m. de drukinkt van de krant of vervang de krant door bakpapier!
Ingrediƫnten
- 1.5kg Hele zalm (leeg en geschubd)
- 4 handjes verse basilicum, dille, en peterselie
- 2 Citroenen
- 3 Lente- uitjes
- 2 el Venkelzaad
- Olijfolie
- Peper en zout
Benodigdheden
- 1 Krant
- Slagerstouw
Voorbereiding
- Snijd de citroen in dunne plakjes en de lente- uit in dunne ringetjes.
- Druk met een flank van een groot met de venkelzaad plat.
- Verhit de Egg met rooster en convEGGtor tot 220 graden.
Bereiding
- Leg de zalm in het midden van de krant, bestrijk hem met olijfolie en bestrooi hem van binnen en buiten met zout en peper.
- Vul de binnenkant met de helft van de kruiden en strooi er een beetje overheen. Strooi ook de citroen en venkelzaad erbij. Leg de rest van de kruiden onder de vis.
- Sprenkel nog wat extra olijfolie over de vis en rol het pakketje stevig dicht. Knoop er slagerstouw omheen zodat het goed bij elkaar blijft.
- Maak het papier goed nat over de kraan en leg het pakketje op de grill.
- Draai hem na ongeveer 15 min om en gaar nog eens 15 min.
De tijd hangt ook af van de dikte van de zalm, om er zeker van te zijn kan je ook met een kerntemperatuurmeter werken.
Hans zegt
Recept ziet er goed uit. Krant heeft alleen giftige inkt.
Alternatief???
Kiki Kuiper zegt
Je kan de huid van de vis of de buitenste laag van de eraf schrapen, dan kom je niet in contact met de drukinkt. Verder kan je ook oven/bak papier gebruiken!