Heerlijk als herfst gerecht! (Tip: serveer vooraf de pompoensoep en dit als hoofdgerecht).
Ingrediƫnten
- 2 Wilde eenden (pootloos)
- 1 Groene kool
- 100 gram Cantharellen
- 1 Sjalot
- Olijfolie
- 1 dl Kippenbouillon
- Aardappelzetmeel
- Balsamicoazijn
- 50 gram Boter
Benodigdheden
- Koekenpan
- Cast Iron Griddle Half Moon
- Instant Read Digital Thermometer
- Cast Iron Grid
Voorbereiding
1. Was de cantharellen en pel en snipper de sjalot. Verwarm olijfolie in een pan en fruit de sjalot. Voeg vervolgens de cantharellen toe, bak deze enkele minuten mee en blus ze af met de bouillon.
2. Meng de aardappelzetmeel met een scheutje water en bindt de cantharellensaus ermee.
3. Voeg terwijl je roert een klein beetje olijfolie toe en voeg naar smaak de balsamico en peper en zout toe.
4. Laat afkoelen en zet apart in de koelkast tot verder gebruik.
5. Snijd de groene kool in reepjes en blancheer deze met gezout water.
6. Verhit de Green Egg met Cast Iron Griddle Half Moon tot 180 graden.
Bereiding
1. Wrijf de eenden in met peper en zout en bak ze ongeveer 6 min rondom goudbruin. Doe dit tot een kerntemperatuur van 60 graden is bereikt. Controleer de temperatuur met de Instant Read Digital Thermometer en let op het sluiten van de deksel van de Green Egg.
2. Als de eend de juiste kerntemperatuur heeft bereikt haal je hem uit de Cast Iron Griddle Half Moon en laat je hem onder aluminiumfolie rusten.
3. Stoof de geblancheerde kool nu in de Cast Iron Griddle Half Moon (indien nodig eerst even schoonmaken).
4. Snijd de borsten van de eenden af en snijd deze in plakjes.
5. Verwarm de cantharellensaus en serveer deze bij de gestoofde kool en plakjes eend.
Olaf zegt
Jammer dat er helemaal geen foto’s bij staan. Is toch wel fijn om er wat beeld bij te hebben
Kiki Kuiper zegt
Ha Olaf,
Wij plaatsen eigenlijk altijd alleen foto’s van het eindresultaat. We zullen deze feedback wel meenemen, persoonlijk vind ik tussendoor foto’s ook altijd wel fijn!
Dank!