Lekker met gegrilde groenten!
Ingrediƫnten
- 1 Tomahawk steak (ong 1 kg)
- Peper
- Zout
Voorbereiding
- Wrijf het goed in met een flinke hoeveelheid zout en laat het vlees ong een kwartier op kamertemperatuur komen.
- Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper.
- Verhit de Egg met rooster tot 230 graden.
Bereiding
- Grill het stuk vlees 4-5min per kant en haal het vervolgens de uit de Egg.
- Plaats de convEGGtor en verlaag de temperatuur naar 165 graden.
- Plaats de steak weer terug en gaar nog 20-30 min indirect tot een kerntemperatuur van 55-60 graden en haal het dan weer uit de Egg.
- Laat het nog 15 min rusten tot het een kerntemperatuur van 60-65 heeft.
Eet smakelijk!
Een tomahawk steak op kamertemperatuur laten komen duurt minstens 2 uur. Plaats de kerntemperatuur meter en na 15 min is er niets verandert