Ingrediënten
- 1 bio scharrelkip van 2 kg
- 1 kg roseval aardappelen
- 2 citroenen
- Handje verse peterselie
- Zout & peper
- 300 gram chorizo
- Olijfolie
- 2 tenen knoflook
Benodigdheden
- BGE, Minimaal een small
- Staub ronde cocette of Dutch Oven
- Sauspan RVS
Voorbereiding
- Verwarm de Big Green Egg op 220 graden. Kook 2 citroenen en aardappelen 5 minuten in een pannetje met water. Giet ze af en prik de citroenen rond om in met een mes.
- Prop de kip vol met de gekookte citroenen, teentjes knoflook en blaadjes peterselie.
- Vervolgens strooi je er wat peper en zout over. Snij alvast de chorizo in plakjes van 1 centimeter.
Bereiding
- Besprenkel de Dutch oven met olijfolie, vervolgens leg je de aardappelen er in met de kip erover heen.
- Strooi nog wat chorizo en peterselie over het geheel en besprenkel het met olijfolie. Zet het geheel voor om en nabij 1 uur en 20 minuten in je Big Green Egg. Houd gedurende het eerste uur de deksel op de Dutch Oven en laat het vervolgens nog een half uur zonder deksel garen om de echte ”Egg” smaak erin te krijgen.
Smul!
Mariëtta zegt
Hallo wat doe je met de andere 2 citroen?
En moet de deksel op de pan?
Kiki Kuiper zegt
Ha Mariëtta,
4 Citroenen was een typfout, dit hadden er 2 moeten zijn. De dekselvraag is ook toegelicht in het recept zelf inmiddels!
Eet smakelijk.