Je bent hier: Home/Recepten/ Rosbief in rozemarijn- knoflook marinade
Voor4 personen
Voorbereidingstijd13 uur
Bereidingstijd1 uur
Temperatuur140 Graden
Ingrediënten
750 gram Rosbief
Zout en peper
Marinades / sauzen
2 Sjalotten
Verse rozemarijn
4 tenen Knoflook
75 ml Rode wijnazijn
100 ml Olijfolie
Benodigdheden
Cast Iron Grid
Lekbak
convEGGtor
Voorbereiding
Snipper de sjalotten, hak de verse rozemarijn fijn en pers de knoflook. Meng met de olijfolie en wijnazijn en laat de rosbief hierin minimaal 12 uur afgedekt en koel marineren.
Verhit de BGE met Cast Iron Grid en convEGGtor tot een temperatuur van 140 Graden
Bereiding
Rosbief grillen doe je indirect. Op deze manier kun je ook een lekbak plaatsen door het rooster boven de convEGGtor te hangen en de bak eronder te zetten. Geef de rosbief 45 – 60 minuten bij een temperatuur van 140°C met een gesloten BGE.
Recept vd maand ziet er goed uit! Ben sinds 1 week in t best van een BGE en ga dit weekend dit recept proberen! Thanks
Mikezegt
Waarom wordt er in dit recept gesproken over een bereiding op 140 graden, 40-60 minuten terwijl jullie in dit recept http://greeneggrecepten.nl/recept/lekker-makkelijk-rosbief-van-de-bge/ over 2x 10 minuten op 120 graden spreekt?
250 gram verschil in gewicht, lijkt mij niet dat dat het verschil maakt.
Klinkt heerlijk! Ik heb nog rosbief liggen, kan ik dit recept mooi uitproberen. Nu is mijn rosbief wel een stuk zwaarder (1,5 of 2 kilo, dacht ik). Hoe lang moet ie dan op de Green Egg?
Geef een reactie
Door verder te surfen op deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies meer informatie
De cookie instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om u de beste variant van de website te tonen. Als u deze website blijft gebruiken zonder uw cookie-instellingen te wijzigen of u klikt op 'Akkoord' hieronder, stemt u hierbij in.
Recept vd maand ziet er goed uit! Ben sinds 1 week in t best van een BGE en ga dit weekend dit recept proberen! Thanks
Waarom wordt er in dit recept gesproken over een bereiding op 140 graden, 40-60 minuten terwijl jullie in dit recept http://greeneggrecepten.nl/recept/lekker-makkelijk-rosbief-van-de-bge/ over 2x 10 minuten op 120 graden spreekt?
250 gram verschil in gewicht, lijkt mij niet dat dat het verschil maakt.
Ha Mike,
Dat komt door het gebruik van de convEGGtor. Door die te gebruiken gaart het vlees langzamer (zie ook: https://biggreenegg.com/product/conveggtor/ voor uitleg).
Klinkt heerlijk! Ik heb nog rosbief liggen, kan ik dit recept mooi uitproberen. Nu is mijn rosbief wel een stuk zwaarder (1,5 of 2 kilo, dacht ik). Hoe lang moet ie dan op de Green Egg?