Ingrediënten
- Pizza deeg
- 80 gram gepelde tomaten
- Olijfolie
- 7 blaadjes verse basilicum
- 15 gram parmigiano
- 100 gram mozzarella
Benodigdheden
- Big Green Egg
- Plate setter
- Pizza steen
Voorbereiding
- Voor de pizza margherita geldt dat je de gepelde tomaten uit blik eerst met de hand klein moet maken, tot er een saus ontstaat. Kleine stukjes tomaat in de saus is prima. Als je wil kan je het zout toevoegen aan de tomaten, al kan je het ook straks toevoegen als je de tomaten over de pizzabodem hebt verdeeld.
- Met een lepel leg je de verse tomaten of de met de hand gemaakte saus van de tomaten uit blik in het midden van je pizza. Bedek je pizza vervolgens met de lepel in ronddraaiende bewegingen met saus, maar laat de rand (ongeveer 1 a 2 centimeter) vrij van saus.
Bereiding
- Verdeel nu de reepjes mozzarella gelijkmatig over de pizza en verdeel daarna de basilicum en de geraspte harde kaas over je pizza. besprenkel de pizza met wat olijfolie. Begin in het midden van je pizza en werk in cirkelvormige bewegingen naar de rand toe. Zorg dat de Big Green Egg met een plate setter rond de 220 graden staat afgestemd. Schuif de pizza erin en laat deze tussen 11-13 minuten in je Egg liggen… tast toe!
Marc Van der Beken zegt
Waarom 220 ° men spreekt altijd van een 300 à 320° ?
Marc Van der Beken zegt
Waarom hier 220°, men spreekt altijd over 300° à 320° C ?
Kiki Kuiper zegt
Hi Marc,
Hier wordt gebruik gemaakt van een voorverpakte pizzabodem en die hoeft maar op 220 graden gebakken te worden. Als je zelf deeg maakt, zijn het inderdaad hogere temperaturen. Excuses voor de vertraagde reactie, ik zie dat je de vraag voor het weekend al gesteld had.