De Big Green Egg is uitstekend geschikt voor pizza. De temperatuur moet wel >250 graden zijn. Lees in de tips waar je op moet letten. Dit maakt of breekt je pizza. Zorg dat je bijna de BBQ bijna tot de rand vult met houtskool. Zet de luchttoevoerschijf onder helemaal open en zet laat de schoorsteen volledig vrij. Leg de Plate Setter met de pootjes omhoog op de vuurring met daarbovenop het rooster. Vervolgens blijft de tempratuur bij mij altijd vrij lange tijd rond de 200 a 250 hangen. Pas na een half uur tot een uur zonder deksel (bovenop) gaat hij ineens echt loeien tot 350 a 400 graden. Pas dan zou ik de pizza’s gaan bereiden. Okay, dit gaat wel even duren maar wordt super lekker.
De tomatensaus en deeg maak je volgens het recept hier op de site. Je smeert de pizza in met de tomatensaus. Dan doe je de rest van de toppings eroverheen,
- Tomatensaus, rondjes mozzarella, kaas
- Tomatensaus, mozerella, salami, kaas
- Tomatensaus, artisjok, olijven kaas.
Als je klaar bent en er is nog deeg over: bak vast de bodems af en doe ze daarna in de vriezer met de tomatensaus er al op. Je hebt dan in een handomdraai een lekkere pizza met houtovensmaak die je gewoon in de oven kan bereiden.
Ingrediënten
- Tomatensaus ( zie recept )
- Mozzarella
- Salami
Benodigdheden
- Kaas
- Olijven
- Artisjok
- Gist
- BGE, minimaal een Small
- Plate setter
Geert De Lille zegt
Ik doe alles volgens de voorschriften en de pizza is altijd zwart onderaan de pizza?