Staartstuk wordt steeds populairder in Nederland, en met een reden: Het is geweldig lekker!
Het mooist is om de smaak van het vlees naar boven te laten komen en alleen peper en zout toe te voegen, maar als je het lekkerder vindt om een rub te gebruiken, moet je dat zeker niet nalaten.
Ingrediƫnten
- 1 Runderstaartstuk (ong. 800 gram)
- Peper en zout naar smaak
Voorbereiding
- Haal het vlees ong. een uur vantevoren uit de koelkast en strooi er een ruime hoeveelheid peper en zout overheen.
- Verhit de Egg met rooster en convEGGtor tot 140 graden. Plaats ook een lekbak voor het vet.
Bereiding
- Plaats de stukken vlees in de Egg met het vet naar boven en gaar ze tot een kerntemperatuur van 45-48 graden.
- Haal het vlees uit de Egg, verpak het in aluminium en laat het daarna 5 min rusten.
- Verwijder de convEGGtor en stook de temperatuur op tot 250 graden.
- Grill het vlees 1-2 min per kant, beginnend met het vet naar beneden. Bij een kerntemperatuur van 55 graden en de gewenste textuur van de buitenkant is het vlees klaar.
- Snijd het vlees in dunne plakjes.
Serveer en eet smakelijk!
TIP: Lekker met een salade van gegrilde groenten.
Iman Heijstek zegt
Het is echt een herlijk stuk vlees. Ik had de tip al gekregen van de (zelf slachtende) slager hier op het dorp. De runderen die hij slagt zijn Franse Limousine vlees runderen die hier bij mij achter lopen te grazen. Organischer en smakelijker kan het niet.