Het is alleen wel het lekkerst als de karbonade een paar uur kan marineren van tevoren.
Ingrediënten
- 4 Varkenskarbonade's
- Verse peper
- Zeezout
Marinades / sauzen
- 1 el Knoflookpoeder
- 2 el Olijfolie
- 1 tl Paprikapoeder
- Snufje zout en peper
- Citroensap van 1 citroen
Voorbereiding
- Maak de marinade door alle ingrediënten te mengen en de karbonade’s ermee te bestrijken. Plaats ze in een hersluitbaar diepvrieszakje of een ovenschaal (en dek deze dan af) en marineer minimaal 3u in de koelkast. Voor een extra citrussmaak kan ook rasp van de citroen toegevoegd worden!
- Haal ze een uur voor bereiding uit de koelkast en verhit de Egg met convEGGtor en rooster tot 190 graden.
Bereiding
- Bestrooi de karbonade’s met peper en zout en gaar ze op het rooster.
- Draai ze om de 10 min 90 graden om mooie BBQ strepen te krijgen.
- Afhankelijk van de dikte van het vlees zijn ze ong. in 20 min gaar. Bij een kerntemperatuur van 70 graden zijn ze gaar.
- Haal ze uit de Egg, verpak in aluminiumfolie en laat nog enkele minuten rusten alvorens serveren.
Ron Bijl zegt
heerlijke verse schouderkarbonade van 2,5 cm dik bij de slager af laten snijden …
3 uurtjes de mariade inlaten trekken… big egg met convector op tijd aansteken dat alles op de temperatuur van 190 graden komt.. de temp sensor in het vlees na 6 minuten het vlees een stukje verdraaien voor de mooie grilruit na ongveer 4 min. het vlees omdraaien en wachten tot de kern temp 71 graden is … vlees laten bijkomen in de aluminium folie .. en smullen maar….totaal ongeveer 20 minuten op de big egg…. groeten Ron