Ingrediënten
- 1 konijn in delen
- 2 el olie
- 3 el hete mosterd
- 4 dl droge witte wijn
- 200 ml crème fraîche
- 1 bos verse basilicum
- zout en grof gemalen peper
Voorbereiding
- Mosterd, olie, een halve theelepel zout en peper vermengen.
- Konijndelen met het mosterdmengsel bestrijken en in de Druippan leggen.
- Verhit de BGE met rooster tot 150 graden.
Bereiding
- Plaats de Druippan op het rooster en gaar het konijn in 50 min.
- Wijn erbij doen en nog eens 15 minuten garen.
- De konijndelen tussendoor met het braadsap vochtig houden. De konijndelen uit de vorm nemen en warm houden.
- Crème fraîche door het braadsap roeren en aan de kook brengen. Fijngesneden basilicum door de saus roeren en over het vlees gieten. Onmiddellijk serveren.
Wat moet de kern temperatuur zijn van de konijnen bouten.? Weekend mooi weer…dus green egg warm houden.
Bedankt alvast.
Ha Kees, we raden een kerntemperatuur van 85 graden aan bij konijn!
Veel plezier dit weekend 😉
Super lekker recept, heb het al uitgeprobeerd!
Bent u nog opzoek naar een Nederlands konijn neem contact met mij op.
0611690174