Een recept wat bij iedereen in de smaak valt! De vulling kan je naar smaak aanpassen, maar op deze manier heeft ie een lekkere pittige twist tegen het zoete, vette van de spek en bbq saus.
Ingrediënten
- 250 gram Zeeuws- of ontbijtspek
- 800 gram Kippendij
- 2 el Rub voor kip (Tip: chicken rub van Letzq!)
- 2 el BBQ saus
- 2 Sjalotjes
- 2 Teentjes knoflook
- 2 Rode paprika
- 1 Gele paprika
- 1 Groene paprika
- Optioneel: 2 Rode pepers
Benodigdheden
- Cakeblik
Voorbereiding
- Verhit de Egg met convEGGtor tot 130 graden.
- Versnipper de sjalot, rode pepers en de knoflook en snijd de paprika’s in dunne reepjes.
- Snijd de kippendij in kleine stukjes en meng deze met de rub.
- Bedek het cakeblik met de plakken spek, begin in het midden en werk trapsgewijs naar buiten. Strooi een klein beetje peper en zout over het spek op de bodem en voeg ong. een derde van de kip toe. Plaats hier de helft van de groenten op en bouw zo de cake af (kip-groenten-kip-groenten-kip). Vouw het spek naar binnen en sluit de vulling hiermee goed af. Let op: Het blik vantevoren invetten is niet nodig, er komt veel vet van het spek af.
Bereiding
- Plaats de cake op het rooster en gaar tot een kerntemperatuur van 55 graden. Verwijder de cake en giet het vocht af.
- Pak de cake uit het blik en plaats hem weer op het rooster. Lak de cake mooi af met de BBQ saus.
- Gaar de cake weer tot een kerntemperatuur van 76 tot 78 graden is bereikt.
- Haal hem van het rooster en laat hem nog tien minuten rusten.
- Garneer eventueel met verse peterselie en eet smakelijk!
Tip: Voeg wat houtsnippers toe om de cake echt afwijkend te maken t.o.v. een hartige cake uit de oven 😉
twan zegt
Welk moment de houtsnippers gebruiken helemaal in het begin of als de cake uit het blik komt?