Tip: Serveer met stevig notenbrood! En om die echte Green Egg smaak erin te krijgen kan je rode wijn rookhout toevoegen.
Ingrediënten
- 2 Gele uien
- 2 Preien
- 5 Teentjes knoflook
- 3 Plakjes ontbijtspek
- 2 tl Gedroogde rozemarijn
- 2 Laurier blaadjes
- 700 gram Zoete aardappel (Kan vervangen worden met pompoen!)
- 150 gram Champignons
- 3 Blikken tomaat
- 400 ml Rode wijn
- 4 Kippendijen
- 10 Zwarte olijven
- Olijfolie
Voorbereiding
- Verhit de Egg met convEGGtor en rooster to 190 graden.
- Versnipper ondertussen de ui en knoflook en snijd de prei in stukken van ong een halve cm op tot aan het groene gedeelte. Snijd ook de plakjes spek en champignons in stukken van ong. 1 cm.
- Was de aardappels/pompoen en snijd ze in stukken van ong 3 bij 3 cm. Laat naar keuze de schil zitten.
- Zet de Dutch Oven op het rooster en verhit een heel k
Bereiding
- Strooi de spek en de kruiden in de pan en laat even sudderen. Voeg na 3 min. de ui en knoflook toe en na weer 2 min de kip, schep een paar keer om en doe de Egg dicht.
- Voeg na 5 min. de prei en aardappels/pompoen toe, schep een paar keer om en doe de Egg weer 5 min dicht.
- Voeg vervolgens de tomaten, wijn, champignons en olijven toe. Schep een paar keer goed om en doe de Egg weer dicht.
- Laat het geheel nu een uur in de Egg staan en probeer een temperatuur van 190-200 graden aan te houden.
- Haal het er na een uur uit en serveer met brood.
Jasper zegt
Moet de deksel erop of eraf van de Dutch Oven?
En moet er ook rookhout worden toegevoegd?
Grt Jasper
Kiki Kuiper zegt
Ha Jasper, de deksel mag eraf blijven.
Grt Kiki