Tip: Heel erg lekker met atjar en aardappel-kokos soufflé!
Ingrediënten
- 1.5kg kalffsucade
- (Voor de pekel): 7.5 gram nitrietpekelzout
- (Voor de pekel): 7.5 gram keukenzout
Marinades / sauzen
- 50 gram Hoisin saus
- 10 gram Chili knoflook saus
- 50 gram Char siu saus
- 25 ml Sake
- 25 ml Sojasaus
- 5 gram Vijfkruidenpoeder
- (Voor de BBQsaus): 100 gram Donkere basterdsuiker
- (Voor de BBQsaus): 25 ml Bruine rum
Voorbereiding
- Kook 250ml water, haal de pan van het vuur en los beide zouten erin op. Schenk er 250ml koud water bij en laat het mengsel afkoelen.
- Plaats het vlees in een rvs- bak en schenk het pekelwater erbij. Zorg ervoor dat het vlees volledig onder water staat en laat het twee dagen afgedekt in de koelkast pekelen.
- Spoel na deze twee dagen het vlees af met koud water en dep het droog. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar (Dus niet de bbqsaus) en schenk dit over het vlees. Dek de schaal af en laat het totaal 1 dag marineren in de koelkast.
- Verhit de Egg met rooster, Flat Baking Stone en convEGGtor tot 160 graden. Haal de sukade uit de marinade en meet 120ml van de marinade af. Bewaar de rest.
Bereiding
- Meng de 250ml marinade met de bruine suiker en rum voor de BBQ saus in het sauspannetje, roer door en plaats het op de Flat Baking Stone. Sluit de deksel en laat het inkoken tot sausdikte (duurt ong 30 min).
- Verwijder de sauspan en de Flat Baking Stone uit de Egg en leg de sukade op het rooster. Sluit de deksel, verlaag de temperatuur naar 80-90 graden en laat de sukade ongeveer 8u garen.
- Smeer het laatste uur de kalfssukade om de tien min in met de overgebleven marinade. Haal vervolgens de sukade uit de Egg en dek deze losjes af met aluminiumfolie.
- Serveer de sukade met de BBQ saus.
Bero Weis zegt
hoe moet je van deze ingredienten : 50 gram Hoisin saus
10 gram Chili knoflook saus
50 gram Char siu saus
25 ml Sake
25 ml Sojasaus
5 gram Vijfkruidenpoeder 250 ml afpassen en de rest bewaren ? of komt het vocht uit het vlees erbij ? het om de kalfssukade op oosterse wijze.
Kiki Kuiper zegt
Hi Bero,
Sorry dat er nu pas een reactie komt, ik hoop dat het inmiddels gelukt is, maar anders heb ik hier alsnog een antwoord voor je, dit was een meet fout. Het had 120ml moeten zijn (er komt hier dus wel wat vocht van vlees bij) en dit wordt aangepast op de website.
Excuses voor de verwarring!