Ingrediënten
- 200g quinoa
- Handvol verse fijngehakte peterselie
- twee takjes fijngehakte verse munt
- 1 Rode paprika
- 1 Komkommer
- 1 Rode ui
- 100 ml Olijfolie
- 1 Citroen
- Peper en zout
- ½ tl kruidnagel
- 1 tl venkelzaad
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl komijnzaad
- 1 theelepel paprikapoeder
- Snuifje kurkuma
- Chili peper
- 50g fijngehakte hazelnoten
- 30g fijngehakte pistachenoten
- 1 el sesamzaad
- 4 el honing
- 12 lamskoteletjes
Benodigdheden
- Cast Iron Grid
- Gietijzeren saus pan
Voorbereiding
- We starten met de Quinoa salade. Kook de quinoa zoals op de verpakking staat aangeven. Voor de salade heb je deze ingrediënten nodig: 200g quinoa gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking, handvol fijngehakte verse peterselie, 2 takjes fijngehakte verse munt, 1 rode paprika in kleine blokjes gesneden, 1 komkommer, in kleine blokjes gesneden, 1 fijngesneden rode ui, 100ml olijfolie, 1 citroen alleen sap, zout en versgemalen zwarte peper. Meng de quinoa met de kruiden en groenten in een kom. Besprenkel het geheel met citroensap en olijfolie. Breng het op smaak met versgemalen peper en zout.
- Voor de rub verhit je een koekenpan en bak de droge kruidnagel, venkel , koriander en komijn tot het gaat geuren . Plaats het in een vijzel en maal tot een gladde massa.
- Combineer de kruiden met de rest van de ingrediënten in een kom en meng het goed.
- Verhit de BGE met rooster tot 200 graden.
Bereiding
- Wrijf elk lam kotelet in met de rub en het mengsel en leg de koteletjes op de Big Green Egg, 2-3 minuten aan elke kant garen.
GJ zegt
Geen goed recept. Zoals je eigenlijk al verwacht wordt de honing weer vloeibaar en loopt de hele rub er vanaf.