Ingrediƫnten
- 1 zalmfilet met huid, 1 kg
- Bruine suiker, 100 gr
- Peper en zout (versgemalen)
Benodigdheden
- cederhouten plank, onbehandeld, 30-40 cm (geweekt in zout water, min. een uur)
- Cast Iron Grid
Voorbereiding
- Steek de Egg aan; directe warmte; 180 – 200 graden.
- Verwijder eventuele graten uit de zalmfilet.
- Bestrooi de zalm met zout en peper.
Bereiding
- Plaats de plank op het rooster en sluit de deksel.
- Draai de plank na ong. 5-10 min wanneer er rook ontstaat.
- Leg de zalmfilet er met de huidkant op en bestrooi de zalm met de bruine suiker. Sluit de deksel en gril de zalm tot de gewenste gaarheid. (10 – 20 min).
Serveer de zalm met een groene salade.
Leo Duister zegt
Heerlijk recept en makkelijk te bereiden. Heb alleen de bruine suiker weggelaten. Zalm krijgt een heerlijke rooksmaak van de houten plank. Voor herhaling vatbaar