Ingrediënten
- 400 gram tonijn
- 3 dl witte wijn
- 50 g rode pesto
- Peper & zout
- Oregano
- 6 Tomaten
Marinades / sauzen
- 3 dl olijfolie
- 50gram gesneden koriander
- 2 chilipepertjes
- Teentje knoflook
- 1 el paprikapoeder
- 4 el citroensap
- 2 el fijngehakte zwarte olijven
Benodigdheden
- Cast Iron Grid
Voorbereiding
- We starten met de marinade. meng alle ingrediënten van de marinade in een grote kom en laat de tonijn daar een kwartier in marineren.
- Snipper de ui en stoof die zachtjes aan in een flinke scheut olijfolie. Blus met de witte wijn en laat tot de helft inkoken. Pel intussen de tomaten. Verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in stukken.
- Voeg met de pesto bij de uien. Laat nog eens 10 minuten zachtjes sudderen.
- Verhit de BGE tot 200 graden.
Bereiding
- Mix de tomatensaus. Voeg dan pas de oregano toe en breng op smaak met peper en zout.
- Gril de tonijnsteaks 3 min per kant.
- Serveer met de tomatensaus.
Peter zegt
Heerlijk gegeten 1e Kerstdag samen met risotto van Jamie Oliver
Grootte moot Tonijn kern temp aangehouden 38 graden mooi rosé.
Helemaal super.