Ingrediënten
- 15 gram Rozemarijn, gesnipperd
- 2 Citroenen (sap en zest)
- 3 Laurierbladeren, gekruimeld
- 2 el Zeezout
- 1 el Venkelzaad
- 1 tl Chilivlokken
- 1 tl Peperkorrels
- 60 ml Olijfolie
- 2 kg Buikspek, zonder bot en vel
Marinades / sauzen
- 25 gram Gesnipperde peterselie
- 1 el Kappertjes, gehakt
- 1 Citroen, alleen zest
Benodigdheden
- Rectangular Drip Pan
- Cast Iron Grid
Voorbereiding
- Verwarm de BGE tot 180°C en vijzel rozemarijn, zest, laurierblad, venkel, vlokken en peperkorrels.
- Maak dit tot een papje door olie toe te voegen.
Bereiding
- Bestrijk het spek met het mengsel. Leg in de Drip Pan en giet er citroensap overheen.
- Laat afgesloten 2 uur garen.
- Breng de temperatuur terug tot 160°C en gril tot het spek goed krokant is.
- Snij stevige plakken van het spek en serveer met een mengsel van peterselie, kappertjes en citroenzest.
Angelique zegt
Klinkt lekker. Wij maken deze met 5 spices. Ook heel lekker!!