Om wat milieubewuster om te gaan het vlees, is vlees van een dubbeldoelkoe aan te raden. Deze koeien worden voor zowel melk als vlees gebruikt, waardoor de CO2- footprint per product aanzienlijk vermindert.
Ingrediënten
- 1.6 kg Brisket (hier blijft een stuk minder van over na het schoonmaken en garen).
- 120 gram Honey& Thyme Rub
- 24 gram Tex- Mex rub
Marinades / sauzen
- 70 ml Bouillon (rund)
- 60 ml Water
- 1.5 tl worcestersaus
- 1.5 tl knoflookpoeder
- 1.5 tl uienpoeder
- 1.5 tl chilisaus
Voorbereiding
- Verwarm alle ingrediënten voor de marinade in een pannetje tot alles is opgelost. Laat het mengsel vervolgens volledig afkoelen.
- Indien je brisket hard vet bevat, moet je dit verwijderen samen met het vliesje. Laat max 3- 4 mm zacht vet zitten. (Zorgt voor sappigheid).
- Stop de marinade in de injectiespuit en spuit de marinade om de 2- 3 cm in het vlees met de draad van het vlees mee. Herhaal dit bij de zijkanten van het vlees.
- Meng de rubs door elkaar en wrijf hier de brisket mee in. Wikkel het vlees nu in vershoudfolie en laat het minimaal 6u marineren.
- Haal de brisket twee uur voor gebruik uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
- Breng de BGE naar een temperatuur van 110 graden.
Bereiding
- Strooi 2 handjes Hickory Wood Chips over het houtskool, plaats de convEGGtor en zet hier de Drip Pan op, die gevuld is met water.
- Plaats het rooster en leg hier de brisket op en stook weer op naar 110 graden. Strooi na een half uur weer twee handjes Wood Chips over het houtskool (hiervoor kun je het best alles tijdelijk uit de Egg halen).
- De brisket dient verwijderd te worden als deze een kerntemperatuur van 65 graden heeft bereikt.
- Haal de brisket uit de Egg en verpak deze in aluminiumfolie. Plaats de brisket weer in de Egg en haal hem er pas uit als deze een kerntemperatuur van 92 graden heeft bereikt.
- Laat de brisket min een half uur rusten alvorens serveren.
Patrick zegt
Welke ingrediënten gaan er in een Honey& Thyme Rub
Kiki Kuiper zegt
Honing, tijm, peper en zout! Lekker simpel.