Door het fris-zoete, citrusachtige aroma van de Radler is dit een echte aanrader! Het leuke van dit recept is dat je maar een half blikje nodig hebt dus zorg dat je ‘biertje’ lekker koud is!
Ingrediënten
- 1 hele kip
- olijfolie
- 1 blikje Radler (halfvol)
- 1 limoen
- 1 citroen
Marinades / sauzen
- 1 el zwarte peper
- 1 el zout
- 2 volle el paprikapoeder
- 3 volle el donkere basterdsuiker
- 1 tl gemalen kruidnagel
- 1 volle tl uienpoeder
- 1 volle tl komijnpoeder
- 1 volle tl knoflookpoeder
Voorbereiding
- Steek de Big Green Egg aan en plaats de convEGGtor met de pootjes omhoog in de EGG, sluit de deksel en breng naar een temperatuur van 180 °C.
- Meng intussen alle ingrediënten voor de rub (onder marinades en sauzen) door elkaar. Haal voorzichtig de huid van het kippenvlees los door de vingers onder de huid te steken en van links naar rechts te bewegen.
- Verdeel wat van de rub tussen de huid en het vlees en wrijf het goed in. Strooi ook wat rub in de holte van de kip. Wrijf de huid goed in met olijfolie en bestrooi ook deze met de rub tot hij helemaal bedekt is.
Bereiding
- Klem het halfvolle blikje Radler in de Beer Can Chicken Roaster en plaats de kip erover.
- Zet in de Round Drip Pan en plaats in het midden van de convEGGtor. Sluit het deksel van de EGG en gaar de beer can chicken 60-70 minuten.
- Neem de Drip Pan uit de EGG en rasp voor serveren nog wat limoen- en citroenschil over het vogeltje.
Stan zegt
Hallo,
Vraag: past de kipstandaard met bierblikhouder in de druippan? Staat geen diameter beschreven van de standaard
Kiki Kuiper zegt
Hallo, en sorry voor de late reactie.
De kipstandaard past in de druippan, maar je kan nu ook een kipstandaard met druipbak kopen (https://www.greeneggtotaal.nl/product/accessoires/grill-pro/grill-pro-kiphouder-met-druipbak/).
Is wellicht iets makkelijker.