Snelle, lekkere nacho’s voor bij de borrel of als voorgerechtje!
Ingrediƫnten
- 300 Gram kipfilet
- 1 Grote rode ui
- 1 Rode paprika
- 1 Groene paprika
- Handje cherry tomaatjes
- 1 Zak nachos naar keuze (Tip: De kaassmaak is hier het lekkerst bij!)
- Verse peterselie
- Creme fraiche
- Geraspte kaas naar keuze (Tip: Cheddar is het lekkerst!)
Marinades / sauzen
- 200 ml BBQ saus of naar smaak
Voorbereiding
- Verhit de GreenEgg tot 200 graden.
- Snijd ondertussen de kipfilet, paprika, ui en tomaat in blokjes.
- Bak in een koekenpan de kip gaar met peper, zout en de BBQ saus. Je kan dit uiteraard ook met skillet op de Egg doen.
Bereiding
- Stapel in de gietijzeren skillet de nachos, kip, ui, paprika, tomaat en kaas in de volgorde.
- Herhaal dit een paar keer tot je een lasagna van nachos hebt. Zorg dat de bovenste laag chips goed bedekt is in kaas zodat de chips niet verbrand of te hard wordt.
- Zet de pan in de Egg en laat de kaas smelten in 15 min tijd.
- Garneer met peterselie en serveer met creme fraiche.
Lijkt me lekker
Vandaag voor de zoveelste keer deze topper op de Kamado gemaakt. Wel de dubbele hoeveelheid.
Na het werk aan met zijn zessen BBQ – Kip nachos gegegeten.
Met eigen BBQ saus. Mijn dochter vond dat er ook guacamole bij moest dus die heeft deze erbij gemaakt.
Iedereen weer tevreden.