Bijna elke vis kan op de BGE, maar sommige zijn erg lastig omdat ze uit elkaar vallen. Om te voorkomen dat je stukken vis kwijtraakt onder het rooster, heeft het zin om een viskorf (enkel of triple) aan te schaffen. Tevens scheelt het als je het rooster invet. En als laatste tip: een spatel die onder de vis past maakt het makkelijker om de vis heel te houden dan een tang.
Roken is trouwens ook erg lekker bij Vis (voor verschillende rookwaar kijk hier).
Bereidingstijden:
- Dunne filets (oa tilapia, roodbaars, zalmfilet): 2 tot 3 minuten per kant.
- Dikkere filets en vis biefstuk ( zeebaars, zalmhaasje): 4 à 5 minuten per kant.
- Tonijnsteaks: 2 minuten per kant.
- Forellen: 8 à 10 minuten per kant.
- Rauwe gama’s ongepeld: 2 à 3 minuten per kant.
- Rauwe gamba’s of scampi gepeld: 2 minuten per kant.
- Rauwe tijgergarnalen gepeld: 3 à 4 minuten.
- Mosselen: 5 à 6 minuten.
- Oesters: 4 à 5 minuten.
- St Jacobs schelpen / Coquilles: 1 à 2 minuten per kant.