Zeeduivel heeft een wat zoetere smaak, waardoor deze meer doet denken aan kreeft dan aan vis! Bovendien is het vlees erg stevig en valt dus niet uit elkaar, ook niet op de Egg.
Ingrediƫnten
- 800 gram Zeeduivel staart (filet)
- 2 Limoenen
- 2 Citroenen
- 2 Sinaasappels
- 3 el Olijfolie
- Zout
- Peper
Voorbereiding
- Snijd de citrusvruchten doormidden en pers van elke soort 2 helften (dus 1 totaal stuk fruit) uit in een kom, roer even door elkaar en voeg een klein beetje olijfolie toe en snijd de vis in blokjes van 3 bij 3 cm (tenzij je de viskorf gebruikt i.p.v. spiezen).
- Plaats de vis in de marinade en laat 2 uur marineren, waarvan 1 uur in de koelkast en 1 uur buiten de koelkast.
- Verhit de Egg met rooster tot 220 graden. Voeg indien gewenst ook rookhout toe.
- Snijd ondertussen 1 helft van de ongebruikte vruchten in schijfjes.
Bereiding
- Rijg de vis en schijven fruit om en om op de spiezen of gebruik de viskorf en plaats de hele filets erin en beleg met de schijven fruit.
- Pers het sap van de laatste helft van de vruchten uit in een kom.
- Leg de spiezen op het rooster en grill in ong. 15 minuten gaar, keer 1 of 2 keer om en bestrijk regelmatig met de het sap.
Eet smakelijk!
Geef een reactie