Ingrediënten
- 500 gram Zalm
- 1 Chilipepertje
- 2 teentjes knoflook
- 250ml abrikozenjam
- 2 el grove mosterd
- halve limoen
- 125ml witte wijn
- 1 el sojasaus
- 1 tl tijm
- Zeezout
- Peper
- Olijfolie
Benodigdheden
- Cedarhouten plank
- Cast Iron Grid
- Gietijzeren sauspan
Voorbereiding
- We starten met het weken van de Cedarhouten plank, minimaal 2 uur in gezouten water, maar liefst langer.
- In de sauspan verhit je de olie en fruit hierin de fijngesneden chilipeper. Voeg de fijngesneden knoflook toe en net voor het bruin begint te worden blus je het af met de wijn.
- Roer de abrikozenjam, grove mosterd, limoensap, sojasaus en tijm erdoor. Laat dit in ca. 20 minuten inkoken tot een dikke glazuur en laat deze afkoelen.
- Dep de Cedar plank droog en wrijf deze licht in met olie. Plaats de vis op de plank met de huid naar beneden, en bestrooi de vis met zeezout en peper. Bestrijk hem nu met een royale laag van het glazuur.
- Zet je Big Green Egg stabiel op 190° en plaats het rooster.
Bereiding
- Gril de zalm in ca. 20 tot 25 minuten gaar. Tot het midden lichtroze is en de zijkanten goudbruin.
- Laat de zalm 3 tot 5 minuten rusten alvorens hem aan te snijden en te serveren!
Geniet!
Geef een reactie