Een lekker, compleet gerecht voor in de zomer!
Ingrediƫnten
- 500 gram zalmfilet op de huid
- 200 gram sperziebonen
- 400 gram aardappeltjes
- 200 gram cherry tomaatjes
- 10 zwarte olijven
- 15 gram verse basilicum
- 3 citroenen
- 1 klein teentje knoflook
- 1 tl (dijon) mosterd
- 5 el Griekse yoghurt
- Olijfolie
- Peper en zout
Voorbereiding
-
- Maak de aardappelen schoon, snijd ze in kleinere stukken en kook ze in water met zout beetgaar in ong 15 min. Voeg de sperziebonen de laatste twee minuten toe.
- Snijd ondertussen de tomaatjes en hak de blaadjes van de basilicum fijn.
- Verhit de Egg met convEGGtor en rooster tot 200 graden.
Bereiding
- Giet de aardappelen en bonen af en plaats ze in de skillet. Voeg ook de tomaatjes, olijven en de helft van de basilicum toe.
- Besprenkel met peper, zout en olijfolie en schep een aantal keer goed om.
- Plaats de zalm erop, met de huidkant naar boven. Pers wat citroensap van 1/2 citroen over de filets uit en besprenkel met wat olijfolie, peper en zout.
- Snijd 2 citroenen in 4 plakjes (8 totaal) en verdeel deze over de zalm.
- Plaats het geheel in de Egg en gaar in 10-20 min. Houd de kerntemperatuur van de zalm in de gaten.
- Vijzel voor de saus de rest van de basilicum fijn met de knoflook en een snufje zout.
- Knijp de andere helft van de citroen uit en mix met de knoflook, basilicum, yoghurt, mosterd en een beetje olijfolie.
Serveer met de zalm en eet smakelijk!
Geef een antwoord