Tip: Voeg wat rookhout toe voor extra smaak!
Ingrediënten
- 700 gram Ossenhaas/ haasbiefstuk/ tournedos
- 2 tl Mosterd
- 10 el Worcestersaus, + extra voor garnering
- 4el Olijfolie
- Blaadjes 3 takjes verse rozemarijn
Marinades / sauzen
- Ongezouten roomboter
- Olijfolie
Voorbereiding
- Doe de avond vantevoren alle ingrediënten in een hersluitbare plastic zak, knijp de lucht eruit en masseer de ingrediënten in het vlees. Laat het een nacht marineren in de koelkast.
- Haal een uur tot anderhalf uur vantevoren het vlees uit de koelkast.
- Verhit de Egg met rooster tot 200 graden.
Bereiding
- Haal het vlees uit de zak en dep het een beetje droog met keukenpapier en besprenkel met olijfolie.
- Plaats het vlees op het rooster en smeer het in met een beetje boter elke keer dat je het draait. Draai het ong. elke minuut.
- Plaats na een minuut of 10 de convEGGtor en laat de temperatuur weer opkomen tot een temperatuur van 200 graden.
- Bij een kerntemperatuur van ong 50 graden is het vlees medium done.
Eet smakelijk!
Geef een reactie