Ingrediënten
- 800 gram Witvis (kabeljauw, tilapia, pangasius)
- 4el Olijfolie (of roomboter)
- 1 Grote sjalot of 2 medium
- 4 teentjes Knoflook
- 250 ml Droge witte wijn
- 2 Citroenen
- 5el Citroensap
- 5el Kappertjes
- 3el Fijngehakte peterselie
- Zeezout
- Peper
- Chilivlokken
Voorbereiding
- Verhit de Egg met rooster en convEGGtor tot 200 graden.
- Versnipper ondertussen de knoflook en sjalot en zest de citroenen.
- Â Bestrooi de visfilets met peper en zout.
Bereiding
- Bak de vis net niet gaar in de skillet op de Egg of gebruik een viskorf.
- Fruit vervolgens de uit en sjalot in de skillet op de Egg en voeg na enkele minuten de wijn, citroenzest en citroensap toe en laat de saus iets indikken.
- Voeg de kappertjes, chilivlokken, peterselie, peper & zout toe en roer goed door.
- Voeg de vis toe aan de saus, schep de saus eroverheen en sluit de deksel van de Egg. Laat het geheel nog een paar minuten staan tot de vis klaar is.
Geef een reactie