Heerlijk als bijgerecht, maar bijv. ook als vegetarisch hapje vooraf!
Ingrediƫnten
- 150 gram Truffelaardappels
- 150 gram Aardperen
- 150 gram Gele wortels
- 150 gram Pastinaak
- 1/2 Citroen
- 150 ml Pils
- 2 takjes Krulpeterselie
- 25 gram Roomboter
Benodigdheden
- Cast Iron Grid
- Round Drip Pan
Voorbereiding
1. Steek de Green Egg aan en verwarm deze met het Cast Iron Grid tot een temperatuur van 200 graden.
2. Schil en was de aardappels en snijd ze in kleinere stukken om te koken in lichtzout water. Giet ze af als ze gaar zijn.
3. Schil en snijd de rest van de groenten.
Bereiding
1. Plaats alle groenten (ook de aardappels!) in de Drip Pan en verdeel ze gelijkmatig over het oppervlak. Bestrooi ze met peper en zout en knijp de citroen erboven uit. Schenk het pils erbij en sluit de Drip Pan af met aluminiumfolie.
2. Plaats de Drip Pan op het rooster van de Green Egg en sluit de deksel. Pof de groenten in ongeveer 20 min gaar en schep ze tijdens dit proces af en toe om.
3. Snijd de peterselie fijn en meng deze samen met de boter door de groenten zodra deze gaar zijn en uit de Green Egg genomen zijn.
Eet smakelijk!
Geef een reactie