Ingrediënten
- 500 gram Wildzwijnfilet (of nekstuk)
- Voor de vulling: 50 gram Blauwe bessen (mag bevroren zijn)
- Voor de vulling: 1 tl Mosterd
- Voor de vulling: 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
- Voor de vulling: 10 gram Eekhoorntjesbrood
Marinades / sauzen
- 2 Laurierbladeren
- 3 Jeneverbessenkorrels
- 3 Pimentkorrels
- 5 Peperkorrels
- Zout
Voorbereiding
- Laat het eekhoorntjesbrood 20 minuten wellen in lauwwarm water. Knijp het vervolgens goed uit.
- Verhit de GreenEgg met convEGGtor en rooster tot 180 graden.
- Vijzel de ingrediënten voor de rub fijn en maak meng de ingrediënten voor de vulling om de vulling te maken.
- Snijd het vlees vervolgens in plakken van ongeveer 5 cm. Wrijf ze aan één kant in met de rub en verspreid vervolgens een beetje vulling daaroverheen. Rol ze dicht en steek ze vast met een prikkertje (of eventueel slagerstouw).
Bereiding
- Grill de rolletjes ong 20/30 min tot ze bijna gaar zijn. Ze zijn gaar als een kerntemperatuur van 63 graden is bereikt. Controleer dit met de thermometer. (TIP: Je kan hem vantevoren ook instellen, moet je wel de juiste thermometer hebben ;)). Haal ze dus ietsje eerder uit de Egg!
- Verwijder de convEGGtor en grill de rolletjes nog een paar minuutjes tot ze mooie grillstrepen rondom hebben.
Serveer en eet smakelijk!
Geef een reactie