Dit is het recept van de standaard tomatensaus die mijn vrouw altijd maakt. Na testen moet ik toegeven dat die van haar lekkerder is. We maken altijd heel veel en vriezen dit dan in porties in.
Een Magimix of keukenmachine is ook best handig hiervoor. Tevens gebruik ik een gietijzeren pan omdat ik die dan gelijk op de BGE kan zetten. De saus krijgt dan wel een rooksmaak wat niet iedereen lekker vind. Maar dit is een BGE blog dus.
Ingrediënten
- 2 Uitjes
- 3 teentjes knoflook
- Olijfolie
- Suiker
- Oregano
- Tozemarijn
- Tijm
- Macaronigroenten
- Tomaten puree
- Blikje tomaten
Benodigdheden
- BGE
- Magimix of keukenmachine
- Staafmixer
- Gietijzeren pan
Voorbereiding
- Uitjes op matig vuur aanbakken in een flinke scheut olijfolie. Als ze zacht en glazig zijn een beetje suiker erbij. Ze karamelliseren dan. Dit 2 minuten doorroeren. Dan de knoflook erbij doen.
- Ondertussen de tomaten in de keukenmachine fijnhakken en hier gelijk de bouillon inschenken en mee roeren.
- Ik voeg nu al de kruiden toe, oregano rozemarijn tijm. Van alles een theelepel ongeveer. Goed doorroeren.
Bereiding
- Nu kunnen de macaronigroenten erbij. Dit is paprika, wortel, prei etc. Lekker makkelijk 🙂
- Direct de gehakte tomaten met bouillon, de puree en het blikje tomaten erbij en het vuur lekker hoog zetten zonder deksel. We willen dat het inkookt tot zeker de helft of minder zodat er een lekkere dikke saus ontstaat.
- Zodra het echt warm is even de pan van het vuur halen en met de staafmixer lekker fijn maken.
- Nu steek ik de Big Green Egg aan. Zodra de BBQ warm is (150 – 175 graden) zet ik de pan hierop en laat het hier inkoken.
Geef een reactie