Vegetarische burgers zijn vaak gefrituurd en vrij duur. Je kan beter je eigen versie maken voor op de Big Green Egg. Ze kunnen allemaal worden geserveerd met kuilen of als vulling voor pittas, plat brood of wraps. Het is goed om de groente te gebruiken zoals pompoen, wortels of zoete aardappelen. Oja, dit is puur een recept voor de burger, de rest mag je een eigen twist aan geven.
Ingrediënten
- 400 gram kikkererwten of bonen
- 300 gram gekookte, gepureerde groenten zoals pompoen of zoete aardappel
- 1 Teentje knoflook fijn gesneden
- 1 eetlepel plantaardige zonnebloemolie
- Halve citroen uitknijpen
- Snuifje komijn of koriander
- Grofgemalen peper
- Sesamzaad
Voorbereiding
- Verwarm je Big Green Egg tot 190 graden met rooster.
- Pureer de bonen of kikkererwten zoveel als je kunt of met een aardappelstamper in een kom of met een staafmixer.
- Voeg de gepureerde groenten, knoflook, kruiden en specerijen toe.
- Meng het goed en voeg de citroensap toe. breng het met kruiden of peper op smaak .
Bereiding
- Het mengsel moet vervolgens in vier hamburger. Als je wil kan je sesamzaad , gemalen crackers of paneermeel toevoegen voor extra crunch .
- Bak de veggie burger ongeveer 15 minuten op je Big Green Egg.
Klaar is kees!
Geef een reactie