Ingrediënten
- 10 Flammkuchenbodems
- (Voor de topping): 1 Stengel citroengras
- (Voor de topping): 1 Limoen
- (Voor de topping): 1 stukje Verse gemberwortel
- (Voor de topping): 500 gram Kokosmelk
- (Voor de topping): Maïzena
- (Voor de topping): 1 el Rode currypasta
- (Voor de topping): Peper& Zout
- (Voor het groentegarnituur): 1/2 Winterpeen
- (Voor het groentegarnituur): 1/2 Rettich
- (Voor het groentegarnituur): 1 Verse rode Chilipeper
- (Voor het groentegarnituur): 50 gram Peultjes
- (Voor het groentegarnituur): 100 gram Taugé
- (Voor het groentegarnituur): 1 bos Verse koriander
- (Voor het groentegarnituur): 50 gram Tatsoi blaadjes (fijn)
Marinades / sauzen
- 1 dl Sushi azijn
- 1 dl Sojasaus
- 1 dl Sesamolie
- 1 el Honing
- Verse gemberwortel
- Geroosterd sesamzaad
- Peper& Zout
Benodigdheden
- convEGGtor (Plate Setter)
- Flat Baking Stone
- Wooden of aluminium pizza steel
- Stainless Steel Grid
Voorbereiding
1. Snijd het citroengras, de limoen en gemberwortel in grove stukken en verwarm deze met de kokosmelk tot een temperatuur van ongeveer 80 graden. Laat het 20 min trekken en schenk het daarna door een fijne zeef in een pan en breng het aan de kook. Meng een lepel maïzena met water en voeg zodanig veel toe aan het kokosmengsel dat er een dikvloeibare massa ontstaat. Laat de topping afkoelen en voeg naar smaak de currypasta en peper en zout toe.
2. Schil ondertussen de winterpeen en de rettich en haal de steel en het zaad van de chilipeper weg en snijd vervolgens de winterpeen, rettich, chilipeper en chilipeper in dunne reepjes. Snijd de uiteinden van de taugé en ris de blaadjes van de koriander. Meng nu alle ingrediënten voor de groentegarnituur door elkaar.
3. Mix de sushi azijn, sesamolie, sojasaus en honing door elkaar. Rasp naar smaak de verse gemberwortel erover en mix het mengsel glad met een staafmixer. Voeg het sesamzaad, peper en zout toe naar smaak en sprenkel de dressing over de groenten. Schep ze voorzichtig om.
4. Verwarm de Green Egg met convEGGtor, het standaard rvs rooster en de Flat Baking Stone, tot een temperatuur van 250 graden.
Bereiding
1. Bestrijk de Flammkuchenbodem met de topping en leg de eerste met behulp van de Pizza Steel op de Flat Baking Stone. Sluit de deksel van de Green Egg en bak deze in ongeveer 5 min krokant.
2. Haal de eerste weg en leg de tweede erop. Beleg de eerste met de groentegarnituur en besprenkel de dressing erover. Herhaal tot alles op is.
Serveer en eet smakelijk!
Geef een reactie