Een heerlijke variant op de traditionele kip- curry.
Ingrediënten
- 400 gram Rijst
- 450 gram Linzen
- 2 (grote) Gele uien
- 4 teentjes Knoflook
- 2 stengels Citroengras
- 4cm Gember
- 1 Broccoli
- 5 Rode paprika's
- 2 Rode pepers
- 1-2 Blikken kokosmelk (naar smaak)
- 3tl Kurkuma
- 3-4el Gele curry
- 1.4L bouillon
- 500 gram Zoete aardappel
- Peterselie of koriander ter garnering
- Optioneel: 1tl Chilivlokken
Voorbereiding
- Verhit de Egg met rooster tot 160 graden.
- Versnipper de ui en knoflook en hak de gember fijn. Kneus de citroengras en snijd in 4-5 gelijke stukken (per stengel).
- Snijd de paprika en in dunne reepjes en de rode pepers in kleine stukjes, beide ontdaan van de zaadlijsten. Snijd de roosjes van de broccoli. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes van 3 bij 3 cm. Kook ondertussen water voor de bouillon.
Bereiding
- Zet de Dutch Oven op het rooster, en fruit de ui in wat olie en voeg na 2 min de paprika, knoflook, gember, citroengras, rode peper en gedroogde kruiden toe. Voeg de gele curry toe en schep om tot het goed gemengd is.
- Voeg de zoete aardappel toe en schep om tot het goed gemengd is, voeg eventueel wat kokosmelk toe om het geheel gladder te maken. Voeg de de rest van de kokosmelk en de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat ong. 20 min zachtjes doorkoken (met deksel dicht) tot de aardappel gaar is. Voeg na 10 min. de linzen en rijst toe en na nog eens 5 min. de broccoli.
Haal voor serveren de citroengras eruit en serveer met verse peterselie of koriander.
Geef een reactie