Voor de vega’s of bewuste eters onder ons!
Tip: gebruik geen rauwe groenten (zoals ui) in de burger zelf, bij het verhitten komt het vocht vrij en dat maakt de burger erg drassig.
Ingrediënten
- 2 blikken Zwarte bonen (uitgelekt en afgespoeld)
- 65 gram Bloem
- 30 gram Polenta of maismeel
- 150 gram Salsa
- 3 tl Komijnpoeder
- Zout
- Peper
- 8 Hamburger broodjes
- Tomaat
- Sla
- Ui
- 2 tl Knoflookpoeder
- Olijfolie
Marinades / sauzen
- Crème fraîche
- (Sweet) Chilisaus
Voorbereiding
- Meng de bonen in een blender tot het mengsel vrij glad is.
- Voeg de knoflookpoeder, bloem, polenta en salsa toe en meng weer tot het een glad mengsel is.
- Maak 8 ballen uit het mengsel en plaats deze 4 uur in de koelkast voor opstijving.
Bereiding
- Verhit de Egg met rooster tot 180 graden.
- Druk de ballen plat en maak er burgers van. Smeer deze in met een beetje olijfolie.
- Gril de burgers in ong 10- 15 min gaar.
- Snijd ondertussen de broodjes doormidden en gril deze kort met de binnenkant op de gril.
- Maak een saus van crème fraîche en chilisaus.
- Bouw de burger en serveer!
Geef een reactie