Tip: Serveer met aardappelpuree of puree van knolselderij (beiden op de site te vinden).
Ingrediënten
- 1 Granny Smith appel
- 1.5 kg Varkensfilet, aan één stuk
- 75 gram Hazelnoten
- Munt
- Zest van één limoen
- Olijfolie
Benodigdheden
- Keukentouw
- BBQ Kwast
- Koekenpan
- Lekbak
- Cast Iron Grid
Voorbereiding
- Verwarm de BGE tot 200°C en rooster de hazelnoten in een droge pan. Hak ze vervolgens grof met een mes of in een vijzel/keukenmachine.
- Verwijder het klokhuis van de appel en rasp grof. Meng de appel, noten, munt en zest.
Bereiding
- Snij de varkensfilet in en vouw open. Vul het vlees met het mengsel en rol goed dicht. Bind op met keukentouw en smeer in met olijfolie.
- Gebruik een lekbak in de BGE en gaar voor ongeveer 45 minuten. Af en toe draaien.
Voor het serveren het vlees 5 minuten laten rusten. In mooie plakken snijden en serveren met bijvoorbeeld aardappelpuree.
Geef een reactie