Lekker als broodbeleg of gewoon hoofdgerecht!
Ingrediënten
- 1 kg Varkensbuik (met zwoerd)
- 16 gram keukenzout
- 17 gram bakpoeder
- 2 gram zwarte peper
- 5 gram gemalen venkelzaad
- 1 gram rozemarijnpoeder
- 0.5 gram tijmpoeder
- 2 gram knoflookpoeder
Voorbereiding
- Verwijder eventuele stukjes knars (kraakbeen) en snijd het zwoerd (de huid) kruislings in. Wrijf nu de vleeskant in met het zout en de bakpoeder. Meng de overige kruiden door elkaar en wrijf het vlees hier ook mee in.
- Rol het vlees op en bind het strak vast. Vacumeer het en laat het 48u in de koelkast rusten.
- Haal de buik uit het vacuum en verhit de Egg met convEGGtor met daarop de Drip Pan en het rooster tot 150 graden.
Bereiding
- Plaats de porchetta op het rooster en haal deze er weer uit als een kerntemperatuur van 65 graden is bereikt.
- Verwijder vervolgens de convEGGtor en de Drip Pan en stook de Egg op tot 250 graden. Grill het zwoerd van de buik rondom krokant.
- Haal de porchetta uit de egg en snijd deze in plakjes voor op brood met mosterdsaus en rucola of in dikke plakken als hoofdgerecht.
Geef een reactie