Ingrediënten
- 100 g zachte boter + extra om in te vetten
- 4 eieren
- 80 + 20 g suiker
- 50 g zelfrijzend bakmeel
- 100 g amandelmeel
- 1 citroen
- 50 g maanzaad
- melk (indien nodig)
- Voor glazuur: 100 g poedersuiker
- Voor glazuur: 20 ml sinaasappelsap
Voorbereiding
- Breng de BGE, met de convEGGtor en het rvs rooster, naar een temperatuur van 180 °C.
- Vet een kleine tulbandvorm in met boter.
Bereiding
- Splits het eigeel van het eiwit (voor alle 4 de eieren). Meng de boter met 80 gram van de suiker en klop hier de eidooiers doorheen, doe de eiwitten in een aparte kom.
- Meng het zelfrijzend bakmeel en het amandelmeel door het eidooiermengsel, rasp de citroenschil erover uit en spatel het maandzaad erdoor. Als het mengsel te compact wordt kunt u het verdunnen met een scheutje melk.
- Klop de eiwitten stijf en meng hier de 20 gram suiker door. Spatel de eiwitten door het eidooiermengsel.
- Verdeel het beslag over de ingevette vorm, zet deze op het rooster en sluit de deksel van de EGG. Bak de tulband in ca. 35 minuten goudbruin en gaar.
- Neem de vorm uit de EGG en stort op een rooster om af te laten koelen.
- Verwarm de poedersuiker en het sinaasappelsap al roerend in een pannetje. Schenk de glazuur over de afgekoelde tulband.
Geef een reactie