Tip: Lekker met pikantzoete chutney! (ook op de site te vinden)
Ingrediënten
- 4 Tortilla's
- 50 gram Gemengde sla
- Thaise basilicum
- (Voor de vulling): 600 gram Kippendijvlees
- (Voor de vulling): 1 Ei
- (Voor de vulling): 1 Rode peper
- (Voor de vulling): 1 tl Kurkuma
- (Voor de vulling): 1 tl Garam Masala
- (Voor de vulling): 2 tl Geraspte gemberwortel
- (Voor de vulling): 1 Sjalot
- (Voor de vulling): 2 el Limoensap
- (Voor de vulling): Peper& Zout
Benodigdheden
- Flat Baking Stone
- Wooden of aluminium pizza steel
Voorbereiding
1. Pel en snijd de sjalot fijn.
2. Verwarm de Green Egg, met Flat Baking Stone, tot een temperatuur van 175 graden.
3. Maal alle ingrediënten van de vulling fijn in een keukenmachine. Draai een klein bolletje van het mengsel en bak deze gaar om te kijken of de smaak goed is. Voeg naar smaak meer kruiden toe.
Bereiding
1. Leg een tortilla op het werkblad en verdeel de helft van het kippenmengsel erover. Dek het af met een tweede tortilla en druk het zorgvuldig aan. Herhaal dit met de overige twee tortilla’s en de rest van het kippenmengsel.
2. Leg een quesadilla (gevulde tortilla’s) op de Flat Baking Stone en sluit de Green Egg. Gebruik hiervoor de Pizza Steel. Bak de quesadilla in ongeveer 5 min gaar en keer hem halverwege de bereidingstijd. Bak de tweede quesadilla op dezelfde manier.
3. Snijd de quesadilla’s in punten en verdeel met de sla over de borden. Garneer met Thaise basilicum.
Serveer en eet smakelijk!
Tip: Serveer met pikantzoete chutney! (Ook op de site te vinden)
Geef een reactie