Ook lekker met champignon erbij!
Ingrediƫnten
- 600 gram tonijnfilet in stukken van 2 cm
- 1 citroen
- 50 ml olijfolie
- oregano
- 2 rode paprika
- 2 rode uien
Benodigdheden
- Vleespennen
- Vleespennenhouder
- Cast Iron Grid
Voorbereiding
- Marinade maken : Schil van de citroen raspen en ook vrucht uitpersen. De citroenrasp en sap, olie, oregano, beetje zout en peper door elkaar mengen.
- Dan de stukken tonijn erdoor mengen en afgedekt marineren circa 20 minuten. Af en toe omscheppen.
- Stokjes maken met tonijn, paprika, rode ui en weer opnieuw. De spietjes leg ik op een bord met de marinade erover.
- Verhit de BGE met rooster tot 200 graden.
Bereiding
- Dan grillen 2 a 3 minuten per kant. Lekker met turks brood op pita. Je kan nog citroen erover uitknijpen. Tzatziki erbij is erg lekker en olijven.
Geef een reactie