Om toch iets smaakvols voor je vegetarische gasten op tafel te kunnen zetten behalve de bekende gegrilde groenten!
Ingrediënten
- 6 Sjalotten
- 1 Bos lente-ui
- 3 Rode chilipepers
- 8 teentjes Knoflook
- 5cm Verse gember
- 4el Zwarte peperkorrels
- 2tl Korianderzaad
- 1tl Zeezout vlokken
- 4el Sojasaus
- 3el (licht)Bruine suiker
- 750 gram stevige Tofu
- 1 komkommer
- 15 gram verse Koriander
- 2 el Rijst azijn
Voorbereiding
- Pel de knoflook en sjalotten en hak ze fijn. Ontdoe de pepers van hun zaadjes, schil de gember en hak de pepers, gember en bosui fijn.
- Verhit wat olie in een pan en voeg bovenstaande ingrediënten toe. Laat ze in 10-15 min zacht worden onder regelmatig roeren.
- Vijzel ondertussen de peperkorrels, korianderzaad en zoutvlokken fijn (in een vijzel) en voeg samen met de suiker en sojasaus toe aan het ui-peper-knoflook mengsel in de pan zodra deze zacht zijn.
- Laat de saus wat indikken en giet het vervolgens in een schaal.
- Snijd de tofu in stukken van 2 bij 2cm en rijg ze aan de satéstokjes. Plaats de stokken in de marinade en schep de marinade nog een paar keer over de tofu heen. Laat nu enkele uren marineren in de koelkast.
Bereiding
- Verhit de Egg met Rooster tot 200 graden.
- Gebruik een mandoline om dunne slierten komkommer te schaven en meng deze met wat peper, zout, fijngehakte koriander en de rijstazijn.
- Grill de tofu op de Egg tot deze krokant is en smeer regelmatig in met de marinade.
- Serveer met de komkommer en eet smakelijk!
Geef een reactie