Om te voorkomen dat de zalm uit elkaar valt tussen het rooster door, maken we in dit recept gebruik van een gietijzeren plaat bovenop het rooster. Deze kan vervangen worden door een druippan/ovenschaal, zoutsteen, skillet of een rookplankje!
Ingrediƫnten
- 6 zalm filets
- 2 Limoenen
- 5 tl Sriracha
- 2 el Bruine suiker
- 1 tl Zeezout
- 2 Lente- uitjes ter garnering
Voorbereiding
- Verhit de Egg met rooster en gietijzeren plaat tot 220 graden. Indien je geen plaat, maar een schaal gebruikt hoeft de plaat natuurlijk niet geplaatst te worden.
- Zest ondertussen de limoenen en knijp het sap uit boven een bakje/beker.
- Verdeel de zest over de zalmfilets en meng de rest van de ingrediƫnten (m.u.v. de lente- ui) tot een marinade.
Bereiding
- Plaats de zalmfilets op de plaat of in de schaal en giet de marinade erover. Gebruik de marineerkwast om alles goed te verdelen.
- Gaar de zalm in ong. 10-20 min, keer halverwege. Let erop dat hij niet verbrandt of uitdroogt, zalm mag best nog een beetje rauw zijn van binnen!
- Snijd ondertussen de lente- ui in kleine ringetjes. Niet alleen het witte gedeelte maar ook de groene eindes kunnen gewoon gebruikt worden.
- Haal ze uit de Egg als ze gaar zijn en garneer met lentje- ui!
Geef een reactie