Lekker als nagerecht, maar het kan net zo goed als bijgerecht geserveerd worden.
Ingrediƫnten
- 4 Sterappels
- 1/2 Citroen
- 50 gram Boter
- 1 Vanillestokje
- 1 Kaneelstokje
- 1 dl Witte wijn
- 50 gram Suiker
Benodigdheden
- convEGGtor
- Cast Iron Grid
- Round Drip Pan
Voorbereiding
1. Verwarm de Green Egg met Cast Iron Grid en convEGGtor tot een temperatuur van 200 graden.
2. Snijd de appels rondom, horizontaal in op de hoogte van ongeveer 1 cm onder het steeltje. Maak uit de boter en citroen gelijke plakjes en snijd het vanillestokje in de lengte open.
Bereiding
1. Plaats de citroen en de boter in de Drip Pan en verdeel ze gelijkmatig over het oppervlak. Plaats ook het kaneel- en vanillestokje erbij.
2. Schenk nu ook de wijn erbij en plaats de appels erin. Bestrooi ze vervolgens met suiker en sluit de Drip Pan af met aluminiumfolie.
3. Zet de Drip Pan op het rooster in de Green Egg en laat de appels ongeveer 15 min poffen.
Serveer en eet smakelijk!
Geef een reactie