Ingrediƫnten
- 4 Grote stukken sparerib
- 240ml Appelsap
- BBQ saus
Marinades / sauzen
- 1 tl Mosterdpoeder
- 1 el Zout
- 1 el Zwarte peper
- 2 tl Knoflookpoeder
- 2 tl Uienpoeder
- 2 el Donkere (basterd)suiker
- 2 el Cayennepoeder
- 2 el Paprikapoeder
Voorbereiding
- Week een handvol Wood Chips in water en verhit ondertussen de Egg tot 125 graden.
- Verwijder het vlies van de ribben aan de holle kant en meng de ingrediƫnten voor de rub (onder marinades) door elkaar.
- Bestrooi beide kanten van de ribs met rub en wrijf het er voorzichtig een beetje in.
Bereiding
- Giet de Wood Chips af en strooi ze bij het gloeiende houtskool en zet hier de convEGGtor op. Leg hier vervolgens weer de Druippan op, plaats het rooster in de Egg en zet hier het Spareribs rek op.
- Verdeel de ribben over het rek en rook ze 3u lang op 125 graden.
- Haal na 3u de ribben uit de Egg en leg 1 stuk op de bolle kant op een groot stuk aluminium folie. Vouw de randjes van de folie vast een beetje omhoog zodat er een bakje-achtig ontstaat. Schenk er 60 ml appelsap bij en plaats een tweede stuk ribben erbovenop. Schenk er weer 60 ml appelsap bij en pak het pakketje volledig in de folie. Herhaal voor de andere twee stukken.
- Leg de pakketjes naast elkaar op het rooster en gaar 2u.
- Haal ze na 2u weer uit de Egg en verwijder de folie. Bestrijk de bolle kant met een dikke laag BBQ saus en plaats ze weer terug in de Egg met de vleeskant naar boven. Gaar nu nog 1 uur.
- Haal ze na een uur weer uit de Egg en smeer nogmaals in met BBQ saus
Eet smakelijk!
Geef een reactie