Zeker de moeite waard!
Ingrediƫnten
- 4 Scholfilets
- Olijfolie
- Peper& Zout
- IJswater
- (Voor de kruidenkorst): 1/2 Citroen
- (Voor de kruidenkorst): 1/2 bosje Krulpeterselie
- (Voor de kruidenkorst): 1/2 bosje Dragon
- (Voor de kruidenkorst): 100 gram Panko (Japans paneermeel)
- (Voor de kruidenkorst): 50 gram Parmezaanse kaas (Geraspt)
- (Voor de kruidenkorst): 150 gram Boter
- (Voor de garnering): Fijne blaadjes kropsla
- (Voor de garnering): Shiso Purple
- (Voor de garnering): Affilla Cress
Benodigdheden
- Cast Iron Grid
- Cast Iron Griddle Half Moon
- Kookpan
- Keukenmachine
- Vetvrij papier
Voorbereiding
1. Verwarm de Green Egg, met de Cast Iron Grid, tot een temperatuur van 180 graden.
2. Schil de citroen en rasp of hak de schil fijn.
3. Breng een pan met een laagje water aan de kook, pluk en was de peterselie en de dragon en blancheer de kruiden. Giet ze vervolgens af en doe ze in ijswater om ze af te koelen. Knijp ze hierna goed uit.
4. Doe de ingrediƫnten voor de kruidenkorst in de keukenmachine, meng alles fijn en breng op smaak met peper en zout.
5. Leg een stuk vetvrij papier op het werkvlak en schep hier het kruidenmengsel op. Dek het af met een tweede stuk vetvrij papier en rol het mengsel uit tot een dikte van ongeveer 3 mm. Zet het in de koelkast en laat het uitharden.
Bereiding
1. Snijd de geharde kruidenkorst in de vorm van de filets en leg de korst op de filets.
2. Vet de gladde kant van de Cast Iron Griddle Half Moon in met olijfolie en leg de filets hierop.
3. Leg de Cast Iron Griddle Half Moon (met de scholfilets!) op het rooster en sluit de deksel.
4. Controleer na ongeveer 7 min of de filets gaar zijn en neem ze uit de Green Egg.
5. Verdeel de filets over de borden en garneer ze met de sla, Shiso Purple en Affilla Cress. Besprenkel naar smaak met olijfolie.
Serveer en eet smakelijk!
Geef een reactie