Dit is een heerlijke vegetarische BGE maaltijd.
Ingrediënten
- 3 groene koolbladeren
- 2 bollen buffelmozzarella
- 1 gele courgette
- 1 groene courgette
- 2 ronde courgettes
- 4 mini courgettes
- 1 rode chilipeper
- 2 kropjes Little Gem
- 2 courgettebloemen
- 20 g rucola
- sap van ½ citroen
- olijfolie
Benodigdheden
- hout snippers
- cast Iron Grid
- ronde grill wok
Voorbereiding
- Week een flinke hand hout snippers 30 minuten in water en verwarm de Big Green Egg tot een temperatuur van 90°C.
- Leg de groene koolbladeren in de grill wok en leg hier de mozzarella op.
Bereiding
- Strooi de geweekte houtsnippers over de gloeiende kolen, leg de Cast Iron Grid in de Big Greeg Egg en plaats hier de wok op. Besprenkel de mozzarella met olijfolie, bestrooi met zeezout, sluit de deksel en rook de mozzarella circa 10 minuten. Snijd intussen de diverse soorten courgettes in plakken en parten van een gelijke afmeting en meng ze met olijfolie, peper en zout. Neem de wok uit de Big Green Egg en breng de temperatuur naar 220°C.
- Verdeel de stukken courgette over het rooster en leg de chilipeper erbij. Gril de stukken courgette tot ze zacht zijn en de chilipeper tot de schil zwartgeblakerd is. Was intussen de Little Gem en snijd in grove stukken. Breek de blaadjes van de courgettebloemen. Verwijder de steel, schil en de zaadlijsten van de chilipeper en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Scheur de gerookte mozzarella in stukjes.
- Verdeel de Little Gem, courgette, mozzarella, reepjes chilipeper, blaadjes van de courgettebloemen en de rucola over een grote schaal. Besprenkel de salade met het citroensap en olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Nu smullen van deze mooie gezonde vegetarische BGE maaltijd
Geef een reactie