Ingrediƫnten
- 8 Dunne lappen rundvlees (3-5mm)
- 8 Plakjes prosciutto of parmaham
- 8 Teentjes knoflook
- 1 Peterselie plant
- 8 el Pijnboompitten, geroosterd
- 8 el Gedroogde cranberries
Marinades / sauzen
- Olijfolie
- 2 Uien
- 250ml Rode wijn
- 600 ml Passata
- 2 el Tomatenpuree
- 200 gram Pecorino kaas
Benodigdheden
- Slagerstouw
- Plastic folie
Voorbereiding
- Verhit de Egg met convEGGtor tot 170 graden.
- Sla ondertussen het rundvlees platter met de achterkant van een koekenpan. Leg plastic folie tussen de pan en het vlees.
- Hak de peterselie en knoflook fijn.
- Leg de plakjes ham op het rundvlees, smeer daar wat van de knoflook over uit, strooi wat cranberries en pijnboompitten erover en als laatste een beetje peterselie.
- Rol het vlees op en bind het vast met slagerstouw.
Bereiding
- Grill de rollen vlees een paar minuten per kant op het rooster.
- Versnipper ondertussen de uien.
- Haal het vlees uit de Egg en verlaag de temperatuur naar 130 graden.
- Zet de Dutch Oven op het rooster en giet er een beetje olijfolie in.
- Fruit de ui en voeg na 3 min de resterende knoflook toe.
- Voeg na 2 min de rode wijn toe en laat dit indikken tot de helft van het originele volume.
- Voeg nu ook de passata en tomatenpuree toe, roer goed door en voeg daarna de het vlees toe.
- Laat ong. anderhalf uur sudderen op de Egg, deksel dicht.
- Verwijder de convEGGtor en verhoog de temperatuur na anderhalf uur weer tot 180 graden, haal het vlees uit de pan en voeg de resterende pitten, cranberries en peterselie toe.
- Serveer met de geraspte kaas en brood.
Geef een reactie