Een lekkere variatie op de gebruikelijke zoete broodjes! De kokossuiker wordt aangeraden i.p.v. gewone suiker omdat dit de smaak van rum en rozijnen beter naar voren laat komen, maar gewone suiker kan uiteraard ook gewoon gebruikt worden.
Om die extra Green Egg smaak eraan te geven kan je ook wat rookhout toevoegen!
Ingrediënten
- 600 gram patentbloem
- 80 gram (kokos)suiker
- 1 el Bakpoeder
- Snuf zout
- 350 gram Rozijnen
- 350ml Dikke room
- 200ml Rum
Voorbereiding
- Week de rozijnen een half uur in lauwwarm water en vervolgens nog een half uurtje in een beetje rum.
- Verhit de Egg met convEGGtor, rooster en Baking Stone tot 180 graden.
- Meng ondertussen in een grote kom 550 gram bloem, de suiker, bakpoeder, zout en rozijnen tot alles goed gemixt is. Voeg de room en 120ml rum toe en en mix totdat een deeg begint te vormen.
- Strooi wat bloem op een oppervlak en kneed daarop het deeg verder totdat het een zacht, glad geheel is (het moet niet plakkerig zijn).
Bereiding
- Vorm het deeg in een cirkel en snijd daar 8 gelijke stukken uit.
- Plaats de 8 scones op de Baking Stone en gaar in ong 20-25 min of totdat er een goudbruin randje bovenop ontstaat.
- Laat de scones afkoelen alvorens serveren.
Geef een reactie