Deze rollade is erg lekker met gepofte zoete aardappel en gegrilde maïskolven (Beide op de site te vinden)!
Ingrediënten
- 1,5 kg procureur rollade
- 3 e grove mosterd
- 10 gedroogde abrikozen
- bosje salie
- bosje citroentijm
Benodigdheden
- Cast Iron Grid
- Instant Read Digital Thermometer
Voorbereiding
- Snijd het vlees met een vlijmscherp mes op de volgende wijze in: Leg de procureur in de lengte op een snijplank. Snijd, 1½ centimeter van de onderkant, horizontaal en van links naar rechts of vice versa in (alsof u er een plak van deze dikte wilt afsnijden) tot circa 2 centimeter voor het einde. Klap het vlees open en snijd, in het dikke gedeelte, verder. Blijf een dikte van 1½ aanhouden. Herhaal dit tot er een grote plak vlees is ontstaan van 1½ centimeter dik.
- Bestrooi het vlees met peper en zout en bestrijk de bovenzijde van het vlees met de mosterd. Snijd de abrikozen en blaadjes van de salie in kleine reepjes en verdeel ze over het vlees. Rol het vlees op en bind op met slagerstouw. Steek tussen het vlees en het touw wat takjes citroentijm.
- Verwarm de Big Green Egg, met de Cast Iron Grid, tot een temperatuur van 150°C.
Bereiding
- Leg de rollade op het rooster en gril in circa 60 minuten gaar tot het een kerntemperatuur van 63°C heeft. Draai het vlees tijdens het grillen om de 10 minuten een slag.
- Neem de rollade van de Big Green Egg en laat 30 minuten onder aluminiumfolie rusten, zodat het vlees nog even door gaard. Snijd de rollade in plakken van ongeveer één centimeter dik.
Eet smakelijk!
Geef een reactie