Tip: lekker met zoetzure salade!
Ingrediënten
- 2 rode ponen
- 8 el grof zeezout
- 2 ½ el suiker
Voorbereiding
- Fileer de rode ponen (of laat dit door de visboer doen) maar laat de huid zitten.
- Meng het zeezout met de suiker en wrijf hiermee de visfilets aan beide kanten dik in. Dek af en laat 2 uur in de koelkast pekelen.
- Week een royale hand Cherry Wood Chips in water. Schuif de luchtregelaar onderaan de keramische basis van de Big Green Egg helemaal open. Steek de houtskool in de Big Green Egg met drie aanmaakblokjes aan en laat de deksel 10-12 minuten open staan. Spoel intussen de rode poonfilets af onder koud stromend water en dep ze droog.
Bereiding
- Zodra ongeveer een derde van de houtskool gloeit, strooi je de Wood Chips op de gloeiende houtskool en plaats de convEGGtor en het rooster.
- Leg hierop de rode poonfilets op de huid op en sluit het deksel van de EGG. Schuif de luchtregelaar op 1 centimeter na dicht en houd voor de margrietschijf een zeer kleine opening aan. Het is de bedoeling dat de temperatuur van de Big Green Egg uitkomt tussen de 65 en 90 °C. Rook de filets ongeveer 25 minuten, ze zijn dan gaar en ontzettend lekker van smaak.
Geef een reactie