Dit recept is voor broodjes met pulled chicken maar je kan natuurlijk ook de pulled chicken voor andere doeleinde gebruiken! Om maar een voorbeeld te noemen, i.p.v. broodjes is dit recept ook heel lekker met wraps.
Ingrediƫnten
- 1 kg kipfilet
- 2 el rode curry
- 300 ml kokosmelk
- 2 el vissaus
- 1 limoen
- 100 gram spitskool
- 100 gram rode kool
- Handje koriander
- 6 el mayonaise
- 1 el groene peper
- 6 teentjes knoflook
- 1 el limoensap
- Bolletjes
Voorbereiding
- Verhit de Egg met convEGGtor naar 110 graden, mocht je niet zo lang de tijd hebben, breng dan de temperatuur naar 180 graden. Dit verlaagt de bereidingstijd naar ongeveer 2-3 uur.
- Meng de curry met de kokosmek en vissaus en giet dit in de druippan of skillet.
- Plaats de kipfilet hierin en knijp een heel klein beetje limoen uit over de filets en plaats vervolgens op elk filet een dik partje.
Bereiding
- Plaats de kip in de Egg en gaar de kip in ongeveer 5-7 uur. Je kan de kerntemperatuur in de gaten blijven houden met een kerntemperatuur meter en daarop de temperatuur van de Egg weer bijstellen waar nodig.
- Snijd ondertussen de kolen in fijne reepjes en hak de knoflook en groene pepers fijn.
- Meng de mayonaise met de pepers, limoensap en knoflook. Voeg vervolgens ook de koriander en de kolen toe. Roer om tot alles goed verdeeld is.
- Trek de kip uit elkaar zodra deze gaar is en laat het kookvocht ondertussen indikken tot de halve hoeveelheid. Meng de vloeistof door de kip.
- Beleg de bolletjes half om half met de kip en koolsla.
Geef een antwoord