Tip: Lekker met reebout! (ook op de site te vinden)
Ingrediënten
- 200 gram Droogkokende rijst
- 1 Rode paprika
- 200 gram Maïs
- 200 gram Doperwten
Marinades / sauzen
- 1 dl Witte wijnazijn of citroensap
- 1 tl Mosterd
- 75 ml Plantaardige olie
- 6 blaadjes Munt
- 3 takjes Peterselie
- Peper& Zout
Benodigdheden
- Kookpan
Voorbereiding
1. Kook de doperwten en laat deze afkoelen. Kook de rijst in 4 dl water met zout gaar en droog en laat afkoelen.
2. Hak de peterselie en munt fijn en snijd de paprika in kleine stukjes.
Bereiding
1. Blancheer de paprika kort en giet het af. Spoel het na met koud water in een zeef. Schep de maïs, doperwten en paprika door de rijst.
2. Meng de azijn of citroensap met de mosterd en voeg naar smaak peper en zout toe. Klop druppelsgewijs de olie erdoorheen en voeg tenslotte de munt en peterselie toe.
3. Besprenkel de rijstsalade met de dressing.
Serveer en eet smakelijk!
Tip: Serveer met reebout! (Ook op de site te vinden)
Geef een reactie